14 de febrer 2007

Alcaldes de Catalunya i d'Aragó critiquen el projecte de l'autovia Lleida Val d'Aran

En una reunió a Pont de Suert, alcaldes i representants dels municipis de la Ribagorça catalana i la de la Franja de Ponent afectats pel projecte de l'autovia de Lleida a la Vall d'Aran han criticat el pla de construcció d'aquesta nova infraestructura del Ministeri de Foment. Segons els alcaldes, no es tracta d'un "no rotund a l'autovia, però és un no a l'estudi que ens ha plantejat el Ministeri de Foment", ja que no hi ha un "estudi d'impacte ambiental ni un estudi sobre on s'efectuarien els abocaments de roques, pedres i runa". Els representants municipals s'han reunit a la seu del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, a Pont de Suert, per analitzar la documentació que els ha presentat el Ministeri de Foment respecte a aquesta via ràpida.
Els alcaldes i representants dels ajuntaments del Pont de Suert, Vilaller, Bonanza, Montanui, Areny i Sopeira han fet arribar el seu malestar per algunes de les propostes al responsable de Carreteres de la Generalitat a Lleida, Jordi Benet, i al subdelegat del govern català per al Pirineu, Víctor Orrit. L'alcalde de Vilaller, Jaume Monsó, com a representant de la resta d'alcaldes, ha explicat que "la nostra posició no és un no rotund a l'autovia, però és un no a l'estudi que ens ha plantejat el Ministeri de Foment", que "en principi, no conté estudi d'impacte ambiental i tampoc no hi ha un estudi sobre on s'efectuarien els abocaments de roques, pedres i runa", ha afegit.
L'alcalde de Vilaller ha assenyalat també que "la connexió amb França no està resolta", i ha apuntat que "a la pàgina web del Ministeri d'Obres Públiques francès hi ha prevista una connexió amb aquesta autovia de dos carrils per cada direcció fins a la frontera, quan el nou Túnel de Vielha en tindrà tres", i s'ha preguntat per què és necessari que el tram espanyol tingui quatre carrils, que considera que "destruiran tot el paisatge".
26 maig 2004
Una notícia de VilaWeb.com